Vi giver konkrete bud på, hvordan man allerede i planlægningen af området kan bidrage til at nedsætte risikoen for livsstilssygdomme såsom diabetes, ensomhed, stress osv. Ved at skabe arkitektur, der motiverer til bevægelse, styrker fællesskaber samt reducerer støj og vindgener. Desuden giver vi bud på, hvordan gode daglysforhold, naturlig ventilation, hjemmelighed, grønne by- og fællesrum, brug af genanvendte og naturlige materialer i byggeriet evident kan skabe sundere arbejdsmiljø og dermed nedsætte risikoen for indeklimarelateret sygdomme. Vi undersøger arkitekturens mulighed for at skabe hjemlige rammer i øjenhøjde med sine brugere. Bl.a. gennem hverdagsfunktioner som indkøb, træning, arbejde og foreningsliv med sociale- og sundhedsfaglige services. Tilsammen forhold, der vil gøre området attraktivt for medarbejdere, beboere såvel som besøgende.
Byporten er visionen om at skabe et vartegn for nytænkende og bæredygtig arkitektur, der målbart reducerer C02-udledningen. Projektet viser bygherre og professionelle vejen til, hvordan genanvendelse og upcycling kan skabe smukke, stedsspecifikke og kostneutrale løsninger.
Ved at gennemtænke vores ressourceforbrug og tænke ressourcer ind i et cirkulært kredsløb, hvor design tilpasses så ressourcerne ikke går tabt eller mister værdi, kan vi spare på de ressourcer, vi har tilgængelige – et vigtigt skridt i bekæmpelse af klimaforandringer.
I projektet benytter vi materialer fra det eksisterende byggeri på grunden gennem upcycling. Og vi vender udfordringen med øget regnmængder til et potentiale, ved at vise, hvordan vandet kan gøres til en ressource ved at rense det lokalt og bruge det til at skabe helende grønne miljøer, nyttehaver og et åbent vandspejl.