DAGSLYS – For at skabe det bedst mulige indeklima i tilbygningen er hele facaden holdt i transperante eller transluscente materialer. Dette kan lade sig gøre fordi store dele af bygninen støder op til eksisterende facader, hvortil der intet varmetab er. Samtidig er der gjort brug af en højisolerende polycarbonat klimaskærm, der opfylder energikravene, og som samtidig lukker lys ind.
PASSIV VENTILATION – Med den høje andel af glaspartier og den gennemgående transluscente facade er der risiko for overophedning i årets varmeste måneder. Dette modvirkes ved hjælp af naturlig ventilation. To oplukkelige ovenlys i taget registrerer temperaturen og lukker op ved for høje temperaturer. Brugerne kan naturligvis altid overstyre.
DYRKNING – Med nutidens fokus på økologi og bæredygtighed har det aldrig været vigtigere at indkorporere disse elementer i den pædagogiske proces. Det har derfor været vigtigt at få indarbejdet den grønne væg i tilbygningen, så børnene kan se hvor maden kommer fra. Udover dette er der også indtænkt bærbuske i landskabet, så børnene kan få stimuleret deres smags- og lugtesans i det daglige.
DEMONTERING – Når der bygges i et område i rivende udvikling er det vigtigt at man tidligt i designfasen indtænker en strategi for demontering af nybyg. Der er derfor arbejdet med materialer der kan gå tilbage i de produktionsstrømme, hvor de kommer fra og samlingerne der er brugt i konstruktionerne er tænkt med demontering for øje.
VANDHÅNDTERING OG BIODIVERSITET – Et vigtigt aspekt af den miljømæssige bæredygtighed er det grønne tag. Det grønne tag holder på vandet og mindsker dermed udledning til kloak. Udover dette har det også en isolerende effekt og mindsker derfor ubehagelige temperatursvingninger i løbet af året. Sidst men ikke mindst har det en positiv indvirkning på den lokale biodiversitet.
Social
Udgangspunktet for opgaven Louisegården 2.0 har været en intention om at efterkomme så mange ønsker som muligt i et komplekst projekt med mange aktører.
Til at beskrive de mange involverede parter har vi udarbejdet et hjul, der viser de forskellige interessenter og deres respektive ønsker for det fremtidige Louisegården.
De forskellige ønsker repræsenterer samtidig i vores optik sektioner af en overordnet holistisk bæredygtighedstanke og dette aspekt har vi bragt ind i projektet ved at farvekode de forskellige aktører efter den gren af bæredygtighedsbegrebet deres ønsker berører.
Således relaterer personalets (herunder både det pædagogfaglige og køkken-) sig til sociale og indeklimamæssige aspekter af bæredygtighed, mens arkitekt og ingeniør har fokus på miljømæssig bæredygtighed. Sidst men ikke sørger bygherre og entrepenør for økonomisk rentable løsninger, der giver allermest børnenært for pengene.