Introduktion

Lendager Arkitekter har tegnet 33 almenyttige lavenergiklasse (2015) boliger på taget af et nyt centralt knudepunkt i Høje Taastrup. Boligerne er perfekt placeret for den, som ønsker at leve et bilfrit liv med offentlig transport, lokale indkøbsmuligheder, natur og gode cykelforbindelser lige ved hånden.
De 33 almene boliger favner bredt med 21 familieboliger og 12 plejevenlige boliger. Denne diversitet hos beboerne skaber et projekt med høj fysisk tilgængelighed og med stor fokus på den sociale bæredygtighed.

TYPE, AREAL, SITE

Almen boligforening

3.000 m²

Danmark, Taastrup

KUNDE

3B

PARTNERE

Jönnson

Sloth Møller Ingeniører

Mangor & Nagel

STATUS, ÅR

Realiseret

2012

HOLD

Ansvarshavende partner: Anders Lendager

Projektleder: Morten Bang

Medarbejdere: Ronnie Markussen, Sebastian Faurschou

Kontekst

Boligerne ligger i hjertet af Taastrup, skråt overfor medborgerhuset og med adgang fra Hovedgaden, S-togs stationen samt den nye busterminal. De bæredygtige boliger bliver således en markant del af byens nye centrale butiks- og boligmiljø.

Hovedgreb

I forbindelse med boligerne blev en 1000 m2 stor taghave anlagt, som danner møder på de solbeskinnede bænke, ved tomatplanterne i nyttehaven  eller ved cykelværkstedet når cyklen lige skal have et olieskift. Taghaven skaber mulighederne, hvis man ønsker at leve det gode og sunde liv.

Bæredygtighed

Projektet opføres som præfabrikerede træbokse med fokus på en effektiv byggeproces med mindst muligt materialespild. Det er projektets ambition at skabe et sundt klima både indvendigt og udvendigt med fokus på god ventilation og grønne omgivelser.