The pavilion facilitates an exhibition and project offices for the “Thomas B Thriges Gade” urban renewal project in Odense. The project has a time span of 8-10 years and includes 2-3 changes of location.

The pavilion acts as a physical manifestation of the changed mindset that Odense Municipality has developed through their ambition to make the city cleaner and less CO2 emitting.

The location of the pavilion on the western side of the town hall must respect the surrounding buildings, ruins, social meetings and traffic patterns. But the pavilion must be able to function properly in different, unknown locations, which is why the building must be flexible and adaptable.

To achieve this the pavilion is rationally and economically designed for easy assembly and disassembly. This is where the containers come into the picture.


Temporary pavillion

360 m²

Denmark, Odense



Odense Kommune

Realdania BYG





Partner in charge: Anders Lendager

Employees: Christopher Carlsen, Jenny Haraldsdottir


We have called the pavilion ‘GO2 pavilion’ with an ambition to make a temporary structure that is CO2 reducing, energy producing, appeals to citizens of Odense and invites them in to participate in this urban transformation project in the heart of town.

The GO2 pavilion is built up of shipping containers, which are modified to varying degrees with windows and doors. The advantage of using containers in the project is that they are cheap to get hold of and have significant logistical qualities, since it is easy to move the building parts around as you would a regular container.


In the pavilion the containers ability to span large gaps is used. Thereby we reduce both resource consumption and save money. The containers are used spatially both inside and outside. This allows the exhibition space to have double the ceiling height of the surrounding meeting rooms, kitchen and toilet facilities.

At the top the office facilities are constructed from containers lying next to each other. The principle used to ensure static stability is to remove a maximum of three fifths of a section and reinforce with 120x120mm steel pillars.

The office floor contains a meeting room, offices, print/technical space, and storage for documents etc. On the third floor its possible to establish a connection to a roof terrace, which could be included in the project. From the roof it is possible for visitors and employees to have a great overview of the area. Another possibility is to fix light projectors to the pavilion to illuminate it at night.


The exhibition space is made out of a timber construction on site. Through experience we know that this takes 2-3 days to build out of sheets and beams.

Insulation is seen both metaphorically and practically as a big jacket that is mounted on the outside of the containers made of Isover+, which is also used for energy renovation. Thereby we achieve the needed level of insulation as well as securing a flat surface for mounting façade elements.

The façade is made of wooden frames that follow the format of the containers. The frames are made out of 45×125 mm waterproofed battens. About 1038 metres of material are needed for this, at a price of approx. 16.000 DKK. The frames allow different façade materials to be attached.

The create an economical and functional façade that can be fitted, reconfigured and dismantled easily, it will be made of light materials with varying functions. The insulated façade will be finished with a hydrophobic diffusion-permitting membrane.


White textile is stretched out over the frame, which can also be used for projecting video onto. The material is wind and weather-proof and can be recycled.


White nylon net is used for semi-transparent facades where there are window behind.


ETFE is made from recycled polystyrene and can be used to create a cheap double façade that ensures that south-facing windows don’t cause overheating indoors. The material is cost-effective and can reduce the need for triple-glazing.


The green façade is made up of wire or net that is mounted in a frame. The bottom part of the frame can be used as a flowerbed that creates a living, green façade.


Can be fitted into the frames as well with a distance of 500 mm to the façade. This makes fitting and maintenance easier. 40 m2 of solar cells on the pavilion would be able to produce approx. 5000 kWh – roughly the consumption of an average family. Fitting and disassembly is achieved by unscrewing the frames from the insulated containers and moving these to another site.


In GO2 pavilion the containers are viewed as standard units to keep the price down. Some modules will be different though, since they facilitate different and specific functions such as the kitchen, technical space. These will naturally incur a higher cost. On the other hand areas such as the exhibition space will be built on site, where the square metre price is a lot less.


L: 12.192 mm B : 2438 mm H : 2894 mm