BÆREDYGTIGHED OG ØKONOMISKE GEVINSTER ER IKKE MODSÆTNINGER

Økonomisk og ressourcemæssig bæredygtighed er ikke en modsætning. Her hos os i Lendager Group er de hinandens forudsætninger. Det fortæller vores direktør og stifter Anders Lendager mere om i et interview, der blev bragt i Bygge- & Anlægsavisens indstik i Børsen:

“Økonomisk og ressourcemæssig bæredygtighed er ikke en modsætning. Tvært imod er de hinandens forudsætninger. Og byggeaffald skal betragtes som en ressource frem for et problem.

Det mener arkitekten Anders Lendager, der med sin virksomhed Lendager Group har sat sig som mål at finde en helt ny tilgang og se muligheder i de problematikker, der ligger i byggeriet. Ikke mindst på miljøområdet. 30 % af verdens resurseforbrug og 40 % af co2-udledningen stammer nemlig fra byggeri. Men de tal kan nedbringes – og nogle gange med simple midler, som ingen blot for alvor har tænkt på før.

– Nogle af tingene kan virke helt banale, men det viser, at man ret enkelt kan finde løsninger, der fører til mere fornuftig brug af træ, beton og plastic, uden at det bliver urentabelt. Der er tale om en helt ny måde at tænke byggeri og ressourcer på, og derfor vil vi gerne vise eksempler til efterfølgelse, siger Anders Lendager, der er Danmarks førende arkitekt inden for upcycling – en tilgang, der går ud på at genanvende materialer til højest mulig værdi og bruge dem på nye måder.”

Læs hele interviewet via Bygge- og Anlægsavisen.