DOBBELT-PRÆMIERING FOR FREMTIDENS BÆREDYGTIGE ALMENE BOLIGER!

Vi blev i team med COWI og ARCHIMED i dag præmieret for vores to forslag til udviklingen af FREMTIDENS BÆREDYGTIGE ALMENE BOLIGER i SEEST og LISBJERG.

fbab_inde500x500

Projektet i Lisbjerg fik et indkøb, og blev i dommerbetænkningen fremhævet for at være “et meget ambitiøst og bæredygtigt visionært projekt” samt for at være ”et originalt bud på punkthuset som typologi”.

Projektet “Livsstykke” i Seest vandt første fase og gik videre til anden fase sammen med to andre teams, henholdsvis RUBOW og Dissing+Weitling.

I dommerbetænkningen fremhæves “Livsstykke” som et “sammenhængende og originalt bud på en tæt-lav bebyggelse baseret på en bredt anlagt analyse af og en stærk vision om bæredygtigt alment byggeri, der både er traditionsbevidst og nutidigt” og “samlet set er forslaget et, på mange måder, unikt og originalt værdidrevet forslag, der på en meget gennemtænkt vis udfordrer fremtidens bæredygtige almene bolig.” Dissing+Weitling trak desværre det længste strå i anden fase af konkurrencen i Seest.

fbabfase2_ude_011

Her hos LENDAGER ARKITEKTER har arbejdet med de almene fællesskaber, den stramme økonomiske ramme og fokus på bæredygtige løsninger været grundstenen for mange gode og intense diskussioner om fremtidens (almene) bæredygtige boliger. Vi er stolte af, og glade for, at bæredygtigheden er kommet på dagsordenen.

Konkurrencen om Fremtidens Bæredygtige Almene Boliger viser at bæredygtighed ikke længere blot er et tilvalg, men en del af en holistisk gennemtænkt vision for fremtidens arkitektur – og det er netop denne vision som vi på tegnestuen, i alle aspekter af vores projekter, søger at leve op til!

Projekterne kan indtil videre ses på FBAB hjemmeside:
“LIVSSTYKKE” I SEEST PÅ FBAB’s HJEMMESIDE
“FÆLLESHUSENE” I LISBJERG PÅ FBAB’s HJEMMESIDE