NYT BÆREDYGTIGT DESIGNVÆRKTØJ

Endelig er der udviklet billige, brugervenlige, og bæredygtige 3D-printere. Hos Lendager har vi anskaffet os et pragteksemplar af slagsen.

Vi er vilde med at bygge modeller, og ser det som et vigtigt skridt på vejen mod gode projekter, inden for både “arkitektur og byudvikling” og “upcycle produktudvikling”. Med vores nye 3D-printer vil vi således fremover kunne printe iterationer og prototyper af vores projekter, og sikre at vi får alle de gode ideer med ud af computeren.

Som med alt andet på kontoret, har vi forsøgt at finde et produkt der er så bæredygtigt som muligt. Derfor printer vi med materialet PLA, der er en form for bioplast, fremstillet af stivelse fra afgrøder såsom majs og sukkerroer. Materialet adskiller sig fra termoplast (der bruger olie som råmateriale), men har stadig termoplastens gode egenskaber: at kunne smeltes direkte og genbruges med det samme. PLA kan desuden nedbrydes kemisk til sine grundelementer, og på den måde indgå i en cradle-to-cradle livscyklus. Sidst men ikke mindst, har PLA et smeltepunkt på 160 grader, og dermed noget lavere end andre plasttyper, hvilket betyder at vi kan printe 3D modeller uden at forbruge store mængder energi.

Vi ser frem til at printe modeller på livet løs – og til at smelte gamle iterationer og modeller om til nyt printmateriale, lokalt på tegnestuen!