UPCYCLE STUDIOS SKYDER OP

Upcycle Studios er verdens mest cirkulære og bæredygtige boligprojekt!

Og nu skyder projektet for alvor op i Københavns Ørestad. En af landets absolut skarpeste arkitekturfotografer, COAST Studio, har været forbi byggepladsen for at vise verden den spændende proces med den aktuelle betonstøbning og projektets upcycle vinduer, som netop er blevet monteret.

De 20 nyskabende rækkehuse til udlejning bygges af genbrugsbeton, hvor en stor del af betonen kommer fra konstruktionen af Københavns Metro – den mest holdbare af sin slags. Betonstøbningen sker direkte på byggepladsen med et mobilt betonværk – hvilket er en helt unik tilgang, som sparer miljøet for store mængder CO2.

Hele 75 procent af vinduerne fra almene boliger i Nordjylland, hvor teamet efterfølgende forarbejder de gamle vinduer og anvender dem i Upcycle Studios. Træaffald fra førende danske træproducenter upcycles for at skabe projektets gulve og vægbeklædning. En så omfattende cirkulær tilgang til et boligprojekt er aldrig set før i verden – og det sikrer et bæredygtigt og smukt byggeri af højeste kvalitet uden at producere mange nye materialer!

Upcycle Studios skabes i samarbejde med Arkitektgruppen, NREP, MOE og Norrecco. Projektet står færdigbygget i sommeren 2018.

Lær mere om Upcycle Studios HER.

#thefirstintheworld #makinghistory #circulareconomy #upcycling #sustainablearchitecture