VI HAR VUNDET KULKRANSPORET I AARHUS SYDHAVN!

AARHUS JUBLER, KØBENHAVN JUBLER, ALLE PÅ TEAMET JUBLER!

Lendager Group har i et partnerskab med Transform, Dissing+Weitling, Vega Landskab og Søren Jensen vundet den prestigefyldte konkurrence om at udvikle Kulkransporet-området i Aarhus Sydhavn! Den officielle præmieoverrækkelse er netop afsluttet i Bylageret i Aarhus.

 

Kreativ Leder for Urban Metabolisme i Lendager Group, Stig Ammitzbøll Jørgensen, udtaler om projektet:

“Kulkransporet værdsætter det eksisterende, har omsorg for det selvgroede og giver plads til det uplanlagte – heri skabes kimen til tilblivelsen af et levende, inkluderende og bæredygtigt Sydhavnskvarter. Kulkransporet har potentialet til at blive et fyrtårn for bæredygtig arkitektur i Aarhus og viser nye veje til, hvordan genanvendelse af historiske strukturer og materialer kan skabe nyt unikt design”.  

 

Ambitionen for teamet har været at skabe en mangfoldig og bæredygtig erhvervsbydel stedsbunden i Sydhavnens særlige industrielle karakter med plads til alle byens borgere og deres initiativer. I en integreret designproces og et stærkt samarbejde har vi udarbejdet en ambitiøs plan for bydelens fremtidige udvikling med funktioner som bylivskontor, genbrugsstation, et værested for socialt udsatte og et socioøkonomisk spisested, der samler forskellige brugere i et stærkere fællesskab. Kulkransporet bliver et unikt, grønt og bymæssigt forløb gennem Sydhavnen, der forbinder havn og by, erhvervsbygninger på tværs samt byens blandede borgere.

 

Dommerne skriverne i sin begrundelse af vinderforslaget:

“Forslaget er overbevisende i sin beskrivelse og visualisering af Kulkransporets rolle i forskellige byrum, som passeres, knyttes sammen og tildeles nye muligheder og oplevelser på flere planer”. 

 

Projektet knytter Aarhus midtby sammen med det nye udviklingsområde i Sydhavnen, hvor der allerede i dag findes et spirende miljø af kreative, iværksættere samt etablerede virksomheder og industrier. Kulkransporet kommer udover selve broen til at bestå af en park og en plads samt oplevelsesrige koblingstårne mellem byrummene. Stedets særlige identitet, liv og arkitektur har inspireret til byrummene. Selve broen og koblingerne holder i et havneindustrielt udtryk, hvor det vil være muligt at genanvende nogle områdets eksisterende materialer.

Det har været en virkelig stor fornøjelse at samarbejde med et så kreativt og professionelt team – med Transform ved roret. Nu glæder vi os alle til det videre forløb i tæt samarbejde med Aarhus Kommune!

Læs Jyllands-Postens artikel “Aarhus får høj sti med vinterhaver og rutsjebaner” om Kulkransporet.

#kulkransporet #aarhussydhavn #vinderprojekt #vihardetforvildt #urbanmetabolisme