Hvorfor i alverden skulle man flytte til Helsinge? Og hvorfor i alverden skulle man dog bygge 700 nye boliger på bar mark i Helsinge Nord? Disse to spørgsmål vil for de fleste udefrakommende være helt berettigede. For ser man på Helsinge ved det første øjekast, springer en række udfordringer i øjnene:
Helsinges demografiske sammensætning er ældre, har lavere indkomst og lavere uddannelse end resten af Sjælland. Brandingmæssigt mangler Helsinge i modsætning til en række af lokalområdets andre byer som Gilleleje og Helsingør en egen, klar identitet, der definerer hvad byen er og vil. Boligmæssigt mangler Helsinge attraktive alternativer til parcelhuset og tilbyder således ikke tilstrækkelige muligheder for at bo i byen for fx enlige, ældre eller yngre par uden børn. Og naturmæssigt er Helsinges omgivelser domineret af landbrugsjord, hvilket ikke tilbyder de distinkte naturoplevelser, som flere og flere mennesker i dag efterspørger.
Dette er Helsinges aktuelle situation; byens brændende platform. Det gode er, at disse udfordringer allerede er erkendt af både borgere, erhvervsdrivende og politikere. For så kan man gøre noget ved dem. Og det er lige præcis her, at udviklingen af Helsinge Nord kommer ind i billedet.
Vi har adresseret Helsinges udfordringer ved at tage udgangspunkt i de mange kvaliteter, der faktisk findes i Helsinge og i byens lokalområde. Ved at fundere udviklingen af Helsinge Nord på det stærke frivillige foreningsliv, der florerer så stærkt i Helsinge, og ved at skabe en ny natur baseret på Nordsjællands fantastiske landskaber og ved at udvikle en række nye, bæredygtige boligtypologier kan vi skabe et nyt boligområde i Helsinge, der er helt sit eget: Et stærkt, socialt og økonomisk bæredygtigt boligområde, der tiltrækker og fastholder en bred vifte af nye, ressourcestærke beboere ved at tilbyde grønne omgivelser, sunde og sociale aktiviteter, og et bredt boligudbud, der giver værdi og muligheder hele livet.