Project Description

Woods, Augusthus

Upcycled, DGNB certified, and multifunctional house

Is it possible to build an NYC warehouse-styled and multifunctional house in a Copenhagen context? Does it make sense from an economic- and resource perspective to use upcycled materials as surfaces in a predefined design concept?

About

Augusthus Woods, is a modern multifunction office house in Ørestad Nord in Copenhagen. Apart from a Zuko office hotel the house features a public available café and restaurant, office hotel with touch down stations, meeting rooms, printers, coffee stations and a large convenient store on ground level. On the separate floor level the design allow a large degree of flexibility enabling smooth functional transitions over time.

The house is DGNB Gold Certified and upcycle features include an outer shell wall build with red waste tiles from tile production. In addition to contributing with a high degree of detailing and aesthetic quality each tile represents a CO2 saving of about 500g. On the inside upcycle features include the acoustic sealing made of recycled paper waste. The open sky courtyard on the inside connects the office hotel with the rest of the facility. The Wang Shus-style space is covered in beautifully patinated upcycle wood giving the courtyard a welcoming and warm atmosphere.

Sustainable Impact

CLIENT IMPACT

  • Unique, innovative future and climate proof concept
  • Minimum exposure by diverse user profile
  • Upcycled storytelling used as a unique selling position

FLEXIBILITY IMPACT

  • The interior design layout enables smooth transitions for future functions

INNOVATION IMPACT

  • Outer shell wall made of upcycled tiles saves 500g CO2 per piece
  • Courtyard made with upcycled wood
  • Acoustic ceiling made of upcycled paper

COMMUNICATION IMPACT

  • Featured in Berlingske and Molio

‘Outer shell wall made of upcycled tiles saves 500g CO2 per piece.’

Sustainable Impact

Innovation

‘The interior design layout enables smooth transitions for future functions.’

Sustainable Impact

Flexibility

  • Augusthus_plan
  • Augusthus_facade1
  • Augusthus_snit
  • Augusthus_facade2

Location

Oerestad, Copenhagen

Clients

Tetris A/S
NREP

Year

2021